Pintu masuk. Konsep entrance yg menarik dan elegan.
Pondok surau lelaki dan perempuan
Steambot pun ada. Cuma konsep kurang menarik. Hanya 2 periuk merebus disediakan menyebabkan barisan beratur menunggu sorang2 merebus haiwan laut yang mengambil masa agak lama. Kawan Sherrina sampai kene rebus dua kali sebab rebusan kali pertama hanya separuh masak. Agaknya sebab tu kebanyakkan hotel tak buat steambot utk buka puasa. Unless dapat sediakan equipment bagi setiap meja.
Ikan bakar pun ada. Tak sempat nak rasa, dah habis. Tak banyak pun yang dibakar.
Indoor buffet menghidangkan lauk-pauk dan manisan
First time jumpa mende ni di buffet Ramadhan. Konsep yg menarik tapi yang menyampahnya mende yang nak dicolek dengan coklat ni lak habis. Last2 amik je buah tembikai salut dgn coklat. Rasanya, tak sedap. Boring betul, buffet mahal2 tapi bahan makanannya sedikit.
Hanya berselera amik sate dan popia basah. Kedua-duanya biasa aje. Boleh jumpa di pasar ramadhan punya taste. Takleh lawan sate di Corus Hotel lah.
Air yang disediakan ialah air kelapa, teh tarik, kordial nenas dan amik sekali jeli. Kenapa susah sgt pengusaha2 buffet Ramadhan ni sediakan mug untuk minum teh tarik? Sampai melecur jari membawa gelas teh tarik ni ke meja. Kenapa takleh contohi kebijaksanaan Corus Hotel yang menyediakan mug khas untuk teh tarik?
Kambing bakar pun ada tapi liat. Istimewa yang menjadi rebutan ramai disini ialah burung puyuh goreng. Tapi Sherrina tak amik sebab queue yang panjang disamping tak penah puyuh goreng.
Meja kami yang tak semeriah seperti biasa. Sebab pilihan makanannya yang tak menarik disamping kuantiti yang sedikit. Banyak juga mende yang tak dapat rasa.
Kesimpulannya, buka puasa di Felda Villa ni tak berbaloi lah dengan yuran yang dikenakan. Patutlah Dewan Perdana sold out awal2 lagi. Sebab disana yurannya lebih murah dan pilihan makanan lebih banyak.
Esok buka puasa di luar yang last, di De Palma Hotel.
No comments:
Post a Comment